Дори в условията на извънредно положение пред някои офиси на НАП

...
Дори в условията на извънредно положение пред някои офиси на НАП
Коментари Харесай

Пред офисите на НАП се извиха опашки

Дори в изискванията на изключително състояние пред някои офиси на Национална агенция за приходите се извиха опашки. Причината - наближава крайният период за подаване на декларациите за облагане на персоналните приходи - 30 април. Хора се натрупат пред данъчните служби, независимо от статистиките на приходната организация, че близо милион българи са си извадили ПИК - личен код, и че електронните услуги са всеобщо употребени.

В последните дни в обществените мрежи се множат сигналите, че има опашки, а чакащите да бъдат позволени в салоните на НАП не съблюдават правилото за най-малко 2 м разстояние посред им.  Авторите на сигналите призовават ръководствата на данъчните служби да обезпечат нужния надзор освен вътре в пространствата, само че и пред офисите. 

Над 80% от всички подадени досега данъчни заявления са изпратени по електронен път, заяви представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров пред Българска национална телевизия.  Хората могат да подават заявления и по пощата. " Остават още няколко работни дни. Въпреки епидемията и изключителното състояние няма доста закъснение или трагичен спад в подаването на данъчни заявления, разясни Бъчваров.

Той означи, че има огромен интерес към персоналните кодове на Национална агенция за приходите - даже от жители, които нямат задължение да подават данъчна декларация. Около 900 хиляди българи сега имат ПИК, демонстрират данните на приходната организация.  

 

Национална агенция за приходите влага в основаването на изцяло нов портал, съгласуван с най-често употребяваните електронни услуги. Очаква се той да заработи до края на тази година. Това заяви пред Българска национална телевизия представителят на приходната организация Росен Бъчваров.

След въвеждането на портала в употреба подаването на данъчната декларация ще да е " по-интуитивен развой от настоящия “, т.е. по-лесно и комфортно, увери Бъчваров. Той напомни, че

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР